Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pulbiberli Karnıyarık Açıklaması Tarifi
#1
Pulbiberli Karnıyarık Açıklaması Tarifi

4 Kişiliktir
 
Pulbiberli Karnıyarık Kulanılan Malzemeler
  • 400 gr kıyma
    3 tane bostan patlıcan
    3 tane sivri biber
    1 tane soğan
    3 tane domates
    2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
    12 dal dogranmış maydanoz
    1.5 çay bardağı sıvı yağ(eğer fazla yağlı derseniz 1 çay bardağıda yeterli olur)
    1,5 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar Tuz
[Resim: Pulbiberli-Karnıyarık-Açıklaması-Tarifi.jpeg]

Pulbiberli Karnıyarık Nasıl Yapılacağı Tarifi

Patlıcanları ortadan ikiye kesin ve içlerini bir kaşık ile oyun. İçlerini tuzlayın ve 1 çay bardağı kızdırılmış sıvıyağda hafifçe kızartın bir tencerede dogranmış soğanı 2 çorba kaşığı sıvıyağda güzelce bir birine yedirerek kavurun. Kıyma, kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde dilimlere ayrılmış domates, dogranmış biber, maydanoz ile beraber tuzu ilave edip, kıymanın rengi dönene dek güzelce kavurun. Kırmızı pul biber ve karabiberi de ekleyin.

 Bu harcı patlıcanların içerisine paylaştırın ve fırın tepsisine sıralayın,dilerseniz 1 çay bardağı suda ekliyebilirsiniz ve ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15 dk. yeteri kadar tam kıvama gelinceye kadar pişirmelisiniz.
Şimdiden Afiyet Olsun...
Bul
Cevapla


İmlemeler

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi