Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUMUS TARİFİ
#1
HUMUS TARİFİ

Humus Hatay yöresine ait olan yaılması oldukca basit ve lezzetli bir yemektir.

Malzemeler
  • 300 gr nohut
  • 150 gr tahin
  • 1 fincan zeytinyağı
  • Yeteri kadar kimyon pulbiber ve az miktarrda tuz
[Resim: HUMUS-TAR%C4%B0F%C4%B0.jpg]

Yapılışı Tarifi

İlk olarak nohutlar güzelce yıkanır sonra hafif ateşte güzelce haşlanır daha sonra bu 300 gram haşlanmış nohut, mikserde çekilerek macun kıvamına getirilir daha sonra içine 100 gram tahin koyularak güzelce karıştırılarak harç haline getirilir. Üstüne zeytin yağı, kimyon ve pul biber dökülerek sunulur.
Afiyet olsun...
Bul
Cevapla


İmlemeler

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi