Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekmek Aşı (Papara) Yapımı Tarifi
#1
Ekmek Aşı (Papara) Yapımı Tarifi

Ekmek Aşı (Papara) Osmanlı mutfağının meşhur lezzeti

Gerekli Olan Malzemeler
1 tane bayat ekmek,
250 gram kıyma,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 tane soğan,
3 su bardağı sıcak su,
Tuz, karabiber,
Üstüne: Sarmısaklı yoğurt,

[Resim: Ekmek-A%C5%9F%C4%B1-Papara.jpg]

EKMEK AŞI (PAPARA)

Nasıl Yapılacağı Tarifi
İlk önce bayat ekmekleri kuşbaşı olacak şekilde ince ince doğrayın.Daha öncesinde ısıtılmış 180 derece fırında hafif miktarda kızartın ve servis tabağına güzelce yerleştirin.
Tereyağını bir teflon yada çelik tavaya alıp, yemeklik  şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar kızartın.Üstüne kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar güzelce kavurun. Tuz ve karabiberini ilave edin. Üstüne 3 su bardağı sıcak su ilave edebilisiniz. Biazcık kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsinz artık,5 dk. dinlendirdikten sona ekmeklerin üstüne gezdirin,isteğinize görede, yemeği servis ederken yoğurdun üstüne tereyağında yakılmış pulbiberde gezdirebilirsiniz.Sarmısaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Şimdiden Afiyet Olsun...
Bul
Cevapla


İmlemeler

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi