Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etli Kuru Patlıcan ve Biber Dolması Açıklaması Tarifi
#1
Etli Kuru Patlıcan ve Biber Dolması Açıklaması Tarifi

Kulanılan Malzemeler

300 gram azca yağlı dolmalık kıyma
15 tane kurutulmuş patlıcan
10 tane kurutulmuş dolmalık biber(yaşda olabilir)
3 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kilogram soğan
Yarım çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı salça
1 baş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz(miktarı isteğe bağlı)

[Resim: Etli-Kuru-Patlıcan-ve-Biber-Dolması.jpg]

Etli Kuru Patlıcan ve Biber Dolması Nasıl Yapılacağı Tarifi


Kuru patlıcanları ve biberleri kaynar suda buruşuklukları gidene kadar ortalama 15 dk. haşlayın. Kıymayı derin bir tepsiye yerleştirin. Üstüne pirinci, ince dogranmış soğanı ve bütün malzemeyi ilave edip güzelce tam kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. İç harcı patlıcanların  ve biberlerin yarısına gelebilecek şekilde doldurduktan sonra. Uçlarını elinizle bastırarak yassılaştırın ve patlıcanların ve biberlerin ağzını üstünü sıkıca kapatın. 

Dikey biçimde kaba sıralayın. Dolmaların üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edip ve üstüne yaklaşık 1 kilogram'lık bir ağırlık yerleştirin. Orta ateşte kaynayana dek yeteri kadar tam kıvama gelinceye kadar pişirmelisiniz. Güzelce kaynadıktan daha sonra altını kısın ve 25 dk. bu biçimde pişirmelisiniz. 30 dk. dinlendirip, ayranla yada çacıkla servis yapabilirsiniz.
 
Şimdiden Afiyet Olsun...
Bul
Cevapla


İmlemeler

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi