Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etli Karalahana Dolması Tarifi
#1
Etli Karalahana Dolması Tarifi

Kulanılan Malzemeler

4 demet karalahana
250 gr. orta yağlı dolmalık kıyma
50 gr. iç yağı (kuyruk yağı)
2 su bardağı osmancık pirinç
2 Adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

[Resim: Etli-Karalahana-Dolmas%C4%B1-Tarifi.jpg]

Etli Karalahana Dolması Nasıl Yapılacağı Tarifi
 
Bir genişce bir sahana kaba su koyduktan sonra ocağa oturtun. Su kaynamaya başladığından itibaren temizlenmiş karalahana yapraklarını içerisine atıp 7-10 dk. süreyle tam kıvamına gelene kadar pişirin.

 Çıkartır çıkarmaz soğuk su dolu bir sahana yerleştirin. Soğuduktan sonrasında sudan alabilirsiniz. Kıymayı derin bir sahana alıp üstüne temizleyip yıkamış olduğunuz 2 su bardağı osmancık pirincini ilave ediniz. İnce dogranmış  kuru soğanı ve iç yağı üstüne ilave edin. Zeytinyağı hariç kalmış olan malzemeyi da harca ilave edip tam kıvamına gelene kadar iyice yoğurun daha sonra lahana yapraklarını önceden hazırlamış olduğunuz harçla doldurduktan sonra güzelce sarın.

 Dolmaları tencerenize dizdikten sonra üzerini geçecek kadar soğuk su ile beraber zeytinyağını ilave edin. Ocağa oturtup kanayana dek orta ateşte hafif hafi pişirin. Güzelce kaynadıktan daha sonra kısık ateşte 30 dk. dahada pişirmelisiniz. 20 dk. dinlendirdikten sonra, arzu ederseniz sarmısaklı yoğurtla  servisedebilisiniz.
Şimdiden Afiyet Olsun...
Bul
Cevapla


İmlemeler

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi