Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Portakallı Kereviz Tarifi
#1
Portakallı Kereviz Tarifi 

Saglık deposu kerevizin kokusu pekçok insana güzel gelmezrahatsızlık verir, fakat kereviz farklı malzemelerle birleşince o havadan eser kalmaz  ve lezzetine tadına doyulmaz hal alır.

[Resim: Portakalli-Kereviz-eyasamrehberi.jpg]

Malzemeler:

3 adet orta büyüklükte kereviz, 20 adet arpacık soğan yada orta boy bir soğan), 1 iri havuç, 3 adet sıkmalık portakal dikkat sadece suyu lazım o yüzden suyunu sıkmanız yeterli sadece, 1 limon (sıkın), yarım çay bardağı  zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz isterseniz dahada az kullanabirsiniz, 1 kaşığı toz şeker.

Yapılışı:

İri bir kaseye zeytinyağı, portakal suyu ve limon suyu ile malzemeleri birbirine yedirerek güzelce bir sos yapın. Havucu kalınca olmamak kaydıyla (güç pişmekte) istediğiniz biçimde doğrayın ve arpacık soğanları doğrayın sosa ilave edin.
Kerevizleri güzelce soyun ve ufak parcalara bölün, sonra tencereye koyun. Üstüne önceden hazırlamış oldugunuz harcı ilave edin, malzemelerin üstünü geçmeyecek biçimde su ilave edin  kaynayana değin  ateşte pişirin, sonrasında oçagın derecesini düşürün hafifce pişmeye devam etsin.Sonrasında portakalı teker teker soyup, üstündeki ak kısımlarını tamamıyle alın. Tencerenin altını kapatır kapatmaz portakallan dilimleyip yemeğinizin üstüne yayın, ve tençerenin kapağını kapatın. Tencerenin içindeki sıcaklık  portakalların pişmesine kafi gelecektir.

Dikkat püf noktası:

Portakallar ilave edildikten sonra kesinlikle ve kesinlikle yemek kaynamayacak eğer ki yemek suyunu tam olarak çekmemişse biraz daha pişirerek suyunun çekmesini sağlayın ve tencerenin altını o şekilde söndürün dilediğiniz zamanda servis edin. Afiyet olsun.
Bul
Cevapla


İmlemeler

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi